Коли замовляють сорокоуст у церкві?

Щоб замовити сорокоуст, потрібно прийти до церкви. Зробити це можна у будь-який день календаря. У цьому випадку немає жодних обмежень чи табу. Виняток становлять лише дні Великого посту.Aug 13, 2018

Багато хто сумнівається, чи можна замовити сорокоуст про упокій до похорону. Не лише можна, а й потрібно! Бажано подати прохання про поминання першого ж дня після смерті близького, але, в принципі, зробити це можливо в будь-який час після смерті або після похорону – обмежень за термінами не існує.

Сорокоуст — це молитовне поминання, яке відбувається в Церкві сорок Божественних Літургій поспіль. Ще в Писанні сказано, що наш Господь — Бог усіх живих, для Бога немає померлих, тому звертатися до Господа можна і з молитвою про покійних і з проханням про одужання найдорожчих людей.

За здоров'я забороняється замовляти також за нехрещених (вони не є членами Церкви), за хулітелів віри (войовничих безбожників), які перейшли в іншу релігійну організацію і тим самим добровільно відлучили себе від Матері-Церкви.

Related Post

Що входить до нижніх дихальних шляхів?Що входить до нижніх дихальних шляхів?

До верхніх дихальних шляхів належать порожнина носа, носова частина глотки, ротова частина глотки, до нижніх дихальних шляхів – гортань, трахея, бронхи та дихальні органи – легені. Класифікаційно їх поділяють на